В Україні спостерігається підйом інтересу до народної культури. Вивчаються різноманітні сторони народного побуту, проявляється високий інтерес до нашої історії. Завдяки декоративно-прикладній творчості ми долучаємося до народної культури, пізнаємо красу навколишнього світу, своїми руками творимо, розкриваючи свій творчий потенціал, набуваючи впевненість в собі.

Декоративно-прикладна творчість є прекрасним інструментом для мотивації дитини. Головна «зачіпка», інструмент мотивації – це отримати «річ», зроблену своїми руками. Як правило, при творчому підході річ, зроблена своїми руками, виходить індивідуальною, нестандартною, особливою, неповторною.

Ми робимо те, що не можна купити. У цьому виробі частинка нашого серця, це вираз нашої індивідуальності, наша творчість.

Майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва – це один з освітніх напрямків діяльності Київськог міського центру народної творчості та культурологічних  досліджень Департаменту культури КМДА.

Сектором образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва КМЦНТтаКД спільно з ЦПО «Престиж-освіта» та ГО «Спілка митців «Одолень» проводиться робота  з організації майстер-класів в Скандинавській гімназії міста Києва для учнів молодших класів.

Кращі майстри Києва, Київської області та України під час занять діляться своїми уміннями і навиками з дітьми, долучаючи їх до прекрасного.